Thor har en lång dag idag.

Idag är det måndag och det är den längsta dagen i veckan för Thor, därför har mamma tagit med honom till sitt jobb. Han får vara på hennes kontor och han får garanterat mycket kärlek av mammas jobbarkompisar. Thor är mammas högra jobb idag. Kram från oss 

Brukshundsklubben

Hej! Jag och lilla Thor är nu medlem i brukshundsklubben sedan några dagar tillbaka, det ett kliv i rätt rikting även om Thor kanske inte passar in i klubben eftersom han är en jakthund så finns det fortfarande en större möjlighet att få hjälp med exempelvis nosework och lydnad. Jag och mamma har varit på en föreläsning och nu är vi med i en kurs som enbart handlar om nosework, nästa tillfälle är på onsdag om två dagar. Då kommer det mer uppdatering och bilder på hur det går. Både jag och Thor är nybörjare inom just nosework, men hittills är det på nybörjar nivå och det är mest lek och bus även om man ser en utveckling inom just dessa momenten som vi fick träna på vid förra tillfället. Vi fick en uppgift att lägga korv i en snusdosa, samt att lägga en tops eller bommulpad med Euaklyptus i den övre delen av snusdosan. Sedan ska man gömma dosan och säga någon form av kommando för att hunden ska förstå att den ska leta rätt på dosan, jag använder komandot "Nosa". Videos kommer inom en snar framtid. 
Kram från teamthor.

Opella.se, nosework.

Hejsan! Jag har nydligen börjat i en nosework kurs med Thor i Göta, Lilla Edet med Brukshundsklubben. Det är en kurs för nybörjare, samt oerfarna. Det är olika åldrar både för ägarna och hundarna, jag är yngst med yngst hund. Heja team Thor! Jag fick tipsat att beställa de tre olika dofterna Eukalyptus, Lagerblad och Lavendel på hemsidan opella.se. Det finns även en bok som heter "Nosework- allt du behöver veta-" som jag fick köpt för 210kr på brukshundsklubben. Jag tänkte beställa ifrån denna sidan då jag velat utveckla mitt lager med grejer, har dock inte alla de tre dofterna. Har enbart Euaklyptus eftersom att det är den första doften och hittills den enda vi har gått egenom nu på kursen. Kommer uppdatera er lite extra om just Nosework då det är det jag är mest aktiv inom just nu. 
Kram från teamthor